Αστέριος Σαλτζίδης – Από τον Πόντο και τον Τύρναβο στον Καταρράκτη της Χίου

Τον Αστέριο τον ξέρουν και οι πέτρες στο νησί. Κυκλοφορεί με την τραγιάσκα του που την βγάζει μόνο όταν κοιμάται (ρώτησα την γυναίκα του, είναι σίγουρο!). Ήρθε ερωτικός μετανάστης ακολουθώντας εκείνα τα χαρωπά, λαμπερά μονοπάτια του έρωτα που πότε δεν ξέρεις που θα σε βγάλουν αλλά δεν σε νοιάζει.

Τον δέχτηκε ο Καταρράκτης στην αγκαλιά του και εκείνος ανταποδίδει την αγάπη που του έδωσε το χωριό με την δημιουργία ενός blog με τα νέα του χωριού και όχι μόνο: Μαστίχα, ποίηση, κουτσομπολιά, ιστορίες για το νησί και το Katarraktis Viilage είναι από τα μεγαλύτερα blog της Χίου.

Ο Αστέριος με την τραγιάσκα του στην κοπή της πίτας των Ποντίων της Χίου

Χειμαρρώδης και απολαυστικός, τόσο στα γραπτά του όσο και στην παρέα, ο Αστέριος είναι γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων της Χίου, ενός σύλλογου με πλούσια πολιτιστική δράση στο νησί (η πανυγηρική άφιξη και το θρησκευτικό προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας της Σουμελά στη Χίο κατά τον εορτασμό των Ελευθέριων ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου)

Λάτρης της Χιώτικης μπύρας, του Jack Daniels και των καραμελών ΔΥΟ-ΔΥΟ με μαστίχα του Κοκκινάκη, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί διαφημίζει το νησί της Μαστίχας.

Δείτε το blog του Αστέριου εδώ: Katarraktis Village

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το στα Social Media:

1 Comment

  1. […] εδώ λίγες σκέψεις για τον Αστέριο και αν κερδίσω θα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *