Η Χιακή Αρωγή στηρίζει καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις της Χίου

Χιακή αρωγή

Την απόφασή της να στηρίξει την Χιακή κοινωνία και τις καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις ανακοίνωσε η Χιακή Αρωγή στην πρώτη της εκδήλωση για το 2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χίου.

Στην ομιλία της η πρόεδρος της Χιακής Αρωγής Κα. Αλίκη Παναγιωτοπούλου Φράγκου, αναφέρθηκε στο έργο της οργάνωσης μέχρι σήμερα και στους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία της. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παρουσίαση της δράσης που πρόκειται να ξεκινήσει τον Μάρτιο για τη στήριξη της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη Χίο.

Για τη δράση #StartUpChios (όπως της κωδικοποίησε η Χιακή Αρωγή), θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα δίνει αναλυτικές πληροφορίες σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν μία καινοτόμα επιχείρηση. Καταξιωμένα πρόσωπα με γνώσεις και διεθνή εμπειρία θα παρέχουν εξατομικευμένη υποστήριξη (mentoring) στους νέους επιχειρηματίες για αυτές τις καινοτόμες ιδέες, για τα πρώτα τους βήματα, μέσα από μια ομάδα στήριξης στην οποία την συμμετοχή του έχει ήδη επιβεβαιώσει ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης με τις εμπειρίες του στις διεθνείς χρηματαγορές.

Οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζει την λειτουργία της η Χιακή Αρωγή είναι:

Η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων. Η Χιακή Αρωγή φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πυρήνα σκέψης, προβληματισμού και διαλόγου, για την ενεργοποίηση των ανθρώπων της Χίου σε θέματα που επηρεάζουν την κοινωνία της Χίου και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Η δημιουργία δικτύου επαφών και συνεργασιών. Φιλοδοξεί η Χιακή Αρωγή να αποτελεί τον συνδετικό εκείνο κρίκο για τη δημιουργία ενός δικτύου επαφών και συνεργασιών μεταξύ όλων των Χιωτών –όσων ζουν στο νησί αλλά και σε όλο τον κόσμο, ώστε να διαμορφωθούν νέες ιδέες και δράσεις.

Η οικονομική και υλική στήριξη δράσεων και πρωτοβουλιών, προκειμένου να ανακουφιστούν αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Χιακή Αρωγή

Χιακή Αρωγή

Σκοποί της Εταιρείας είναι:

  • Η διατήρηση, προστασία και ανάδειξη του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος της Χίου.
  • Η διαφύλαξη και η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Η μορφωτική – πολιτιστική ανάπτυξη και πρόοδος της Χίου και των απανταχού Χιωτών.
  • Η ανάληψη και η στήριξη συλλογικής δραστηριότητας για τη βελτίωση των συνθηκών σε τομείς κοινωνικής μέριμνας, υγείας, παιδείας, περιβάλλοντος – οικολογίας, συνθηκών εργασίας και προβλημάτων νεότητας.
  • Η ενθάρρυνση και διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των απανταχού Χιωτών.
  • Η αρωγή των εξ αυτών απόρων και η τέλεση κοινωφελούς έργου στη Χίου.

Δείτε την σελίδα της Χιακής Αρωγής στο διαδίκτυο και στο facebook.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το στα Social Media:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *