Ιάκωβος Κωνσταντάς – Τι βλέπει στο ποτήρι σου;

Μια ακόμα διάκριση για τους ανθρώπους της Χίου, με την πρώτη θέση του Ιάκωβου Κωνσταντά στον διαγωνισμό NIKKA Perfect Serve 2017, μια ακόμα στιγμή περηφάνιας για τον ίδιο αλλά και για το OZ COΚTAIL BAR & CATERING

Πότε τρίτος πότε δεύτερος – άλλα πάντα πρώτος στις καρδιές μας – ο Ιάκωβος Κωνσταντάς αναμιγνύει περίφημα και περήφανα αποστάγματα σε shaker, ποτήρια, κούπες και ότι άλλο βάζει ο νους σας για να ευχαριστήσει τους ουρανίσκους μας και να μας μυήσει διεξοδικά και σταγόνα σταγόνα στα μυστικά του οινοπνευματοποτείου.

Θυμάμαι τις εποχές εκείνες που στα μπαρ – φώναζε η μάνα μου να προσέχω μη μου ρίχνουν κάτι μέσα στο ποτό – περισσότερη σημασία είχε πόσο ήπιες και όχι τι ήπιες (… ατελείωτος αυτός ο Βόσπορος!!!) σε μια ατμόσφαιρα σκοτεινή ( η άσπρη κάλτσα φωσφόριζε στο στρομπόλι, αλλουνού είναι αυτό το τραγούδι) και η κουλτούρα στο βαρέλι.

Οι εποχές αλλάξανε, αλλάξαμε και μεις και τα μπαράκια μας λάμπουν. Από τα ευφάνταστα κοκτέιλ τους, από τα λαμπερά χαμόγελα των ανθρώπων τους πίσω και μπρος από τις μπάρες. Και εδώ ο Ιάκωβος ξεχωρίζει. Σοβαρός μετρημένος και πάντα χαμογελαστός, έτοιμος να σου εξηγήσει ότι η μαγεία του λαγκαβούλιν δεν μπορεί να πνιγεί όση κόκα κόλα και αν του ρίξεις μέσα, μη το προσπαθείς, άσε το λαγκαβούλιν να αναπνεύσει….

Ο Ιάκωβος αγαπάει τη δουλειά του, αγαπάει τα κοκτέιλ και του αρέσει να δημιουργεί. Ο κεφάτος χαρακτήρας του, το χιούμορ του και η καλοσύνη του τον έχουν κάνει αγαπητό τόσο στους θαμώνες του ΟΖ που δημιουργεί τα ευφάνταστα δημιουργήματα του αλλά και στους νεόνυμφους και τους καλεσμένους τους στους γάμους  που το ΟΖ αναλαμβάνει το BAR Catering.

Η 2η θέση στο NIKKA Perfect Serve 2016 και η συμμετοχή του στον ελληνικό τελικό ανάμεσα στους 12 καλύτερους υποψήφιους για τον παγκόσμιο διαγωνισμό  World Class Bartender 2017 δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο τον Ιάκωβο και τα 40 κύματα από τα οποία τον πέρασαν οι κριτές του NIKKA Perect Serve 2017 τον έφεραν στην κορυφή του διαγωνισμού και ανάμεσα στους καλύτερους bartenders της Ελλάδας.

Mε την κατάκτηση της πρώτης θέσης ο Ιάκωβος εξασφάλισε μια θέση στον παγκόσμιο τελικό, που θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Εκεί, οι 2 πρώτοι, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία για να επισκεφθούν τα αποστακτήρια των Nikka, Yoichi & Miyagikyo, και να διδαχθούν την ιαπωνική φιλοσοφία του whisky.

Τα καλύτερα για τους καλύτερους!

Στην υγεία σου Ιάκωβε!

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το στα Social Media:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *