Πρωτομαγιά στην Αμανή

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού «Όμηρος» καλεί τα μέλη του και τους φίλους της Αμανής σε ένα τριήμερο γεμάτο δράσεις γνωριμίας με την ανοιξιάτική Βολισσό, με την ευκαιρία του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

Όπως αναφέρει στα συνοδευτικά κείμενα του προγράμματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη σελίδα του συλλόγου στο facebook (και αυτός ο σύλλογος δυστυχώς στερείται άλλης διαδικτυακής παρουσίας…), ο Σύλλογος προσκαλεί τους ντόπιους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού αφού η αφίσα του προγράμματος κυκλοφορεί στα Ελληνικά, στα Αγγλικά & στα Τουρκικά) για περπάτημα στα ιστορικά μονοπάτια της Αμανής συνοδεία έμπειρων οδηγών-ξεναγών, για κατασκευή κηραλοιφών με αγνά υλικά του τόπου και δημιουργία του Μαγιάτικου στεφανιού με λουλούδια και αγριόχορτα της γης της Αμανής.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του τριημέρου, στη Βολισσό θα φιλοξενηθεί για μια ακόμα φορά η ανοιχτή υπαίθρια έκθεση με φωτογραφίες των καμπαναριών της Χίου από την έρευνα της εκπαιδευτικού Πόπης Χαλκιά Στεφάνου: Ανεκτίμητα θησαυρίσματα της Αγιοτόκου Χίου.

Το πρόγραμμα του τριημέρου όπως το έχει σχεδιάσει και προτείνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού » Ο Όμηρος» έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Το πρωινό
Περιπατητική διαδρομή με την κα. Φιλία Χαλάτση & τον κ. Γιάννη Ζορμπά
Το απόγευμα
Εργαστήρι Βοτανολογίας με την κα Μαίρη Κοτσανάρου
Θα γίνει παρουσίαση των βοτάνων που ευδοκιμούν στην περιοχή μας, θα σας ενημερώσουμε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και τις χρήσεις τους.

Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Το πρωινό
Περιπατητική διαδρομή με την κα. Φιλία Χαλάτση & τον κ. Γιάννη Ζορμπά
Το απόγευμα
Εργαστήρι παρασκευής κηραλοιφών με την κα Στέλλα Τσακίρη
Θα παρασκευάσουμε κηραλοιφές με βότανα και λάδι από την περιοχή μας.

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017
Το πρωινό
Θα συλλέξουμε κλιματόβεργες, άνθη και πρασινάδες και θα κατασκευάσουμε τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια στη μαρίνα Λημνιών.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα από τον σύλλογο.

Το συμβολικό κόστος συμμετοχής είναι 10€/άτομο και σε συνεργασία με επιχειρηματίες της περιοχής προσφέρουν στους συμμετέχοντες ειδικές τιμές και εκπτώσεις  για την διαμονή και την διατροφή των επισκεπτών όπου τα καταλύματα προσφέρουν τιμές από 15 ως 25€ το άτομο και τα συνεργαζόμενα εστιατόρια έκπτωση 15% στις τιμές τους.

Δηλώσεις συμμετοχής και αναλυτικές πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6972993621 κα Κακάνη Μαίρη & 6938990325 κα Καίτη Κυλαδίτη.
Σχετικά με τις περιπατητικές διαδρομές: Κος Γιάννης Ζορμπάς 6936775999
Σχετικά με το εργαστήρι κηραλοιφών: κα Τσακίρη Στέλλα 6974649405
email: sillogospolitistikos@yahoo.gr
fb: Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού «Ο Όμηρος»

Χαρακτηριστικά της εκδρομής είναι η ευκολία των περιπατητικών διαδρομών τόσο για αρχάριους και παιδιά όσο και για πιο έμπειρους περιπατητές αλλά και μια ακόμα μοναδική εμπειρία περιπλάνησης σ΄έναν τόπο ενταγμένο στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000!

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το στα Social Media:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *