Το μάτι πίσω απ’ το φακό – Κων/νος Αναγνώστου

Θα τον βρεις πίσω από το ταμείο του μυρωδάτου καταστήματος στην Απλωταριά. Θα τον βρεις στα ράφια να τακτοποιεί, στις αποθήκες να στοιβάζει, μέσα σε καλώδια, λογαριασμούς, νέες και παλιές συνδέσεις. Θα τον βρεις σε διάφορα σημεία αλλά δύο είναι τα αγαπημένα του: πίσω από την φωτογραφική του μηχανή και κάτω από το drone του.

Γέννημα θρέμμα Χιώτης από τη Χώρα της Χίου κόλλησε το μικρόβιο της φωτογραφίας από τον πατέρα του σε πολύ μικρή ηλικία. Ερασιτέχνης φωτογράφος και καταγραφέας συμβάντων, δεν μπήκε ποτέ στα χωράφια των επαγγελματιών του είδους και δεν θέλησε ποτέ να βιοποριστεί πουλώντας φωτογραφικές «υπηρεσίες». Με την κάμερα του και το ελικοπτεράκι του, στον ελευθερο χρόνο του βολτάρει την Χίο και την καταγράφει με μοναδικό τρόπο.

Σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης της Χίου έχουν φιλοξενήσει βίντεο και φωτογραφίες του chiosphotos.gr (προς το παρόν μόνο στο Facebook -γιατί ο χρόνος τρέχει τόσο γρήγορα, που να βρεις περίσσεμα-) από παραλίες, χωριά, δρώμενα του νησιού αλλά και εντυπωσιακές μανούβρες των καραβιών στο λιμάνι.  Το ωραίο είναι ότι μέσα από το διαδίκτυο τον έχει ανακαλύψει και η Πελοπόννησος όπου συχνά πυκνά το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων pna.gr (δείτε εδώ το άρθρο του για το μεσαιωνικό χωριό Βουνό της Χίου με το βίντεο του Κωνσταντίνου), ανεβάζει άρθρα στην ιστοσελίδα του με τα βίντεο του Κωνσταντίνου Αναγνώστου.

Φιλοδοξία του είναι να αποτυπώσει μέσα από τον φακό της φωτογραφικής του μηχανής και το ελικοπτεράκι του όλες τις παραλίες και τα χωριά της Χίου. Τρέλα και μάλιστα κληρονομική όπως είπαμε παραπάνω, που όταν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για το τουριστικό προϊόν και για το νησί της Χίου.

Keep going μεγάλε!!!

Δείτε εδώ την σελίδα του στο Facebook και το κανάλι του στο Youtube

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το στα Social Media:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *